La clinica Uno Medical Center cu ajutorul aparatului arteriograf de ultima generatie si tehnicile medicale revolutionare, afli starea de sanatate a intregului tau sistem vascular.
Arteriograful iti determină vârsta reală a vaselor de sânge, viteza de propagare a undei de puls care ajută la determinarea gradului de rigidizare al arterelor, valorile tensiunii arteriale, scorul de risc cardiovascular global.
Procedura este non-invazivă, iar în urma evaluării parametrilor rezultați, medicul specialist iti spune vârsta reală a vaselor și ce măsuri trebuie să luați pentru a reduce riscul cardiovascular.
Starea vaselor de sânge, prezența sau gradul de arterioscleroză sunt informații foarte importante pe care medicul trebuie să le cunoască pentru a alege terapia potrivită și pentru a evalua riscul de boli cardiovasculare grave la un pacient, uneori chiar înainte de apariția simptomelor cardiace.
Structura arterelor se modifică odată cu înaintarea în vârstă implicând atât factori interni, cât şi externi. Rigiditatea vasculară apare înaintea aterosclerozei şi poate fi privită ca unul dintre factorii majori de risc cardiovascular; este caracterizată prin indicele de augmentare (Aix), viteza de propagare a undei de puls în aortă (PWVao), presiunea sistolică centrală la emergenţa aortei (SBPao), fiecare dintre aceşti parametrii reprezentând predictori independenţi ai morbidităţii şi mortalităţii cardiovasculare. Cu cât viteza este mai mare, cu atât vasul este mai rigid.
Testul este nedureros și inofensiv, deoarece constă din măsurători ale tensiunii arteriale în decubit dorsal și ale curbei undei pulsului care durează doar câteva minute. La finalizarea studiului, vom furniza o constatare și o arteriogramă a rezultatelor măsurătorii, în care evaluăm funcția endotelială (stres vascular general, AIx) și vârsta reală a vaselor dvs. de sânge.
Programeaza acum o consultatie.
Informatii suplimentare la telefon 0771 112 114.
Sfaturi pentru pacienți:
Nu faceți efort fizic cu o oră înainte de evaluare;
Nu fumați, nu mancați, nu consumați băuturi alcoolice sau cu cofeină (cafea, cola, pepsi) cu cel puțin 3 ore înainte de evaluare;
Vă recomandăm să vă odihniți cel puțin 10 minute într-o cameră liniștită și cu temperatura normală;
Pentru măsuratori repetate, se recomandă efectuarea în același timp al zilei si în aceeași poziție (culcat);
Nu se efectuează evaluarea în caz de aritmii sau hipotensiune;
Veți fi întrebat de medicația curentă și date antropometrice actuale (înălțime, greutate).
(C) Markerii tumorali
(D) Disbioza
Disbioza este un termen care descrie pe larg un amestec microbian nefiziologic la nivelul colonului care se asociază cu tulburări imunologice, nutriționale și metabolice. Microbiota colonului reprezintă totalitatea bacteriilor ce se găsesc în intestin și care au o relație simbiotică cu organismul nostru.
Ea joaca un rol esențial în sănătatea organismului prin participarea sa la realizarea unor funcții importante, precum prevenirea invaziei microorganismelor patogene, îmbunătățirea funcției celulelor intestinale, întărirea sistemului imunitar, sintetizarea unor vitamine, evitarea sau scăderea proceselor inflamatorii intestinale.
Modificările calitative și cantitative ale microbiotei colonului, ale activității sale metabolice, poartă numele de disbioză intestinală. Acest dezechilibru este implicat in apariția unor tulburări digestive – sindromul colonului iritabil, boli inflamatorii intestinale, patologii biliare, dar și a unor boli sistemice, precum obezitatea, sindromul metabolic, boli cardiovasculare și vasculare periferice, astm bronșic și atopii (eczeme), tulburări neurologice, alterarea capacității de metabolizare a unor medicamente.